Polévka s česnekem a opečenou žemlí
45 min.
Ingredience
- 2hrnkyVývar slepičí
- 15stroužkůČesnek
- 6hrnkůVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 2lžíceKachní sádlo
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 5kusůŽemle tuková
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
354 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí.
- 2Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky.
- 3Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi.
- 4Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.