Polévka s česnekem a opečenou žemlí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
354 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí.
  • 2
    Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky.
  • 3
    Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi.
  • 4
    Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.