Polévka s hlívou ústřičnou
45 min.
Ingredience
- 400gramůHlíva ústřičná
- 50gramůŠalotka
- 100gramůBrambory
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 130mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůKerblík
- 15gramůPetržel kudrnka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno, brambor nastrouháme najemno, petrželku s kerblíkem posekáme.
- 2V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme hlívu a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambor, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát, povaříme 5 minut, přilijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut.
- 3Polévku rozlijeme do talířů a posypeme kerblíkem s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.