Polévka s hlívou ústřičnou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu nakrájíme na nudličky, šalotku nakrájíme nadrobno, brambor nastrouháme najemno, petrželku s kerblíkem posekáme.
  • 2
    V hrnci roztavíme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme hlívu a zvolna smažíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem, přidáme brambor, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát, povaříme 5 minut, přilijeme smetanu a vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Polévku rozlijeme do talířů a posypeme kerblíkem s petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.