Polévka s houskovými knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůŽemle tuková
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůStrouhanka
- 100mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
- 10gramůPažitka
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
934 mg
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, strouhanku, housky namočíme v mléce a vyždímané přidáme do mísy, přidáme vejce, máslo, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou pažitku a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíčky, které v pánvi na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova.
- 2Vývar necháme projít varem, ochutíme polévkovým kořením a vegetou.
- 3Do talířů vložíme porci knedlíčků a zalijeme ochuceným vývarem. Můžeme doplnit posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.