Polévka s játrovou rýží

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.
  • 2
    Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.
  • 3
    Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.
  • 4
    Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.