Polévka s krevetami a těstovinami
60 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 150gramůMrkev kořen
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůBazalka
- 3gramyPepř cayenský
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 125mililitrůSherry brandy
- 1litrVývar zeleninový
- 70gramůTěstoviny Conchiglie
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.
- 2Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.
- 3Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- 4Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.