Polévka s krevetami a těstovinami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku osmažíme ve velkém hrnci na oleji a másle. Smažíme 2-3 minuty při mírné teplotě.
  • 2
    Přidáme nakrájený celer a mrkev a mícháme, dokud zelenina nezezlátne. Potom směs okořeníme petrželkou, bazalkou a cayenským pepřem. Promícháme, vložíme krevety a prohřejeme. Česnek vyhodíme.
  • 3
    Přilijeme sherry, zvýšíme teplotu a 2-3 minuty vaříme. Polévku rozředíme vývarem, přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
  • 4
    Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.