Polévka s kukuřicí a okrou

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou okru (do 4 cm dlouhou) omyjeme a odřežeme stopky. Zapékací misku vymažeme (nebo vystříkáme) lehce olivovým olejem. Okru posypeme solí, mletým pepřem černým a mletým pepřem 4 barev, chilli.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 220°C a okru upečeme tak, že ji každých 5 minut promícháme. Pečeme do zlatohněda přibližně 15 minut.
  • 3
    Koriandr omyjeme a otrháme lístky, které použijeme na ozdobu polévky.
  • 4
    Mezitím v 1 litru zeleninového bujonu povaříme nakládanou kukuřici, kterou jsme předtím scedili a nechali odkapat. Přimícháme kukuřičnou mouku a 2 lžíce másla a osolíme pode chuti. Vaříme přibližně 4 - 6 minut.
  • 5
    Polévku posypeme lístky koriandru, na každou porci polévky poklademe upečenou okru a podáváme.
  • 6
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 7
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 8
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 9
    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 10
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 11
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 12
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.