Polévka s lilkem

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme a na pečícím papíru upečeme v předehřáté troubě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na osminky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky spolu s cibulí. Petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno.
  • 2
    Kořenovou zeleninu s cibulí zpěníme na másle. Do vroucího vývaru vložíme brambory, osmaženou zeleninu, vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky přidáme lilky, rajčata, sůl a ještě 5 minut povaříme. Na závěr zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme posekané bylinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.