Polévka s lilkem
40 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 200gramůBrambory
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 250gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme a na pečícím papíru upečeme v předehřáté troubě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na osminky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky spolu s cibulí. Petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno.
- 2Kořenovou zeleninu s cibulí zpěníme na másle. Do vroucího vývaru vložíme brambory, osmaženou zeleninu, vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky přidáme lilky, rajčata, sůl a ještě 5 minut povaříme. Na závěr zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme posekané bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.