Polévka s marinovaným okounem
95 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 0,5lžíceBazalka
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 150gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 200gramůOkoun - filety
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 4lžícePaprikový protlak
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3centilitryGriotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouna rozkrájíme na větší dílky, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme 2-3 cl třešnovice, odložíme do mísy a necháme marinovat minimálně 10 minut
- 2Papriky - žlutou, červenou a zelenou omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké proužky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.
- 3V hrnci k rozpuštěnému máslu přimícháme pepř a papriky podusíme. Potom je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovo-paprikovou směs, povaříme 2-4 minuty, přidáme filety a pomalu vaříme 6 minut. Dochutíme solí a podáváme.
- 4Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 5Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 6Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 7V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 8Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.