Polévka s modrým sýrem
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůPastinák
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůKedlubna
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůŠťáva celerová
- 1litrHovězí vývar základní
- 100gramůNudle vaječné
- 3lžíceCitronová šťáva
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3gramyNové koření celé
- 150gramůSýr Gorgonzola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, pastinák, petržel a kedluben očistíme a pokrájíme na nudličky. Na kostičky nakrájíme cibuli.
- 2Na másle osmažíme zeleninu i cibuli. Přibližně po 5 minutách zalijeme celerovou šťávou a hovězím vývarem a krátce povaříme.
- 3Přidáme polévkové nudle a necháme zvolna vařit přibližně 10 minut při mírné teplotě.
- 4Přimícháme citronovou šťávu. Opereme, osušíme, jemně posekáme a přidáme petrželku.
- 5Ochutíme solí, pepřem, muškátem a novým kořením.
- 6Rozkrájíme sýr na kousky a necháme rozpustit v polévce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.