Polévka s mořskými plody
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůMořské plody mix
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.
- 2Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.
- 3Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.