Polévka s mořskými plody

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Konzervovaná rajčata rozkrájíme na malé kousky. Pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané najemno nasekáme.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a krátce v něm doměkka orestujeme nakrájené cibule a česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a směs při mírné teplotě vaříme za občasného míchání 5 minut. Potom do hrnce přidáme očistěné a omyté mořské plody a vaříme ještě dalších 5 minut. Polévku můžeme v případě potřeby naředit vodou.
  • 3
    Polévku dochutíme chilli kořením, pepřem a solí, rozdělíme ji do servírovacích misek, posypeme nakrájenou pažitkou a petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.