Polévka s mušlemi, hřebenatkami a bílým vínem
50 min.
Ingredience
- 8kusůHřebenatka
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 3kusyŠalotka
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůProtlak rajčatový
- 250gramůMušle slávky
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle i hřebenatky kuchyňsky připravíme, hřebenatky necháme stranou a mušle povaříme v osolené vodě, až se otevřou. Vývar scedíme a uchováme na později.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nadrobno nasekanou petržel. Ochutíme špetkou cayenského pepře a za stálého míchání cca 2 minuty při vyšší teplotě opékáme. Podlijeme bílým vínem a necháme 1 minutu povařit. Přidáme vývar z mušlí, rajčatový protlak, necháme 5 minut povařit. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a ještě 5 minut pomalu prohříváme, až jsou i hřebenatky uvařené.
- 3Podáváme posypané zbývající petrželí s krutónky osmaženými na olivovém oleji (1 lžíce) a promíchanými s nadrobno nasekaným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.