Polévka s pekingskou kachnou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 130gramůKachní prsa
- 230gramůZelí čínské
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaBadyán
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSherry brandy
- 850mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
844 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odstraníme kůži, přebytečný tuk a nakrájíme na kostičky. Očištěné zelí nakrájíme nadrobno.
- 2Vývar přivedeme k varu, přidáme sherry, sójovou omáčku, kachní maso a zelí. Řádně promícháme a na mírném ohni vaříme 15 minut.
- 3Poté vmícháme do polévky prolisovaný česnek, badyán a vše ještě povaříme 15 minut.
- 4Na rozehřátém woku opražíme za stálého míchání sezam, který poté vmícháme do polévky spolu se sezamovým olejem a nakrájenou petrželkou.
- 5Hotovou polévku ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.