Polévka s telecími kuličkami

70 min.
Řecko
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, nasekanou pažitku, uvařenou rýži a bazalku. Osolíme, opepříme a uhněteme do hladké hmoty. Vytvoříme malé kuličky, které si vyskládáme na tácek. Do hrnce vlijeme vodu a olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody co nejrychleji vhodíme kuličky masa, aby se vařily stejnou dobu. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. V misce ušleháme vejce s citronovou šťávou a trochou vývaru. Za stálého míchání vlijeme do polévky, vejce se srazí a zahustí polévku. Dochutíme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.