Polévka s telecími kuličkami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceBazalka
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůPažitka
- 200gramůRýže dušená
- 1litrVoda pitná
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kilogramTelecí maso mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, nasekanou pažitku, uvařenou rýži a bazalku. Osolíme, opepříme a uhněteme do hladké hmoty. Vytvoříme malé kuličky, které si vyskládáme na tácek. Do hrnce vlijeme vodu a olej a přivedeme k varu. Do vroucí vody co nejrychleji vhodíme kuličky masa, aby se vařily stejnou dobu. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut na mírném ohni. V misce ušleháme vejce s citronovou šťávou a trochou vývaru. Za stálého míchání vlijeme do polévky, vejce se srazí a zahustí polévku. Dochutíme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.