Polévka s těstovinami, hovězím masem a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí libové
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOlej olivový
- 240gramůNudle vaječné
- 1litrVoda pitná
- 1kusPórek
- 1kusBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou, nadrobno je pokrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na tenké nudličky.
- 3V misce smícháme prolisovaný česnek, nakrájené cibulky, sójovou omáčku a olej. Marinádu opepříme, osolíme, vložíme do ní nakrájené kousky masa, přikryjeme a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 4Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny. Uvařené těstoviny scedíme a odložíme, vodu nevyléváme.
- 5Do vody po vaření těstovin vložíme maso i s marinádou, přidáme nakrájený pórek i brokolici, vaříme přibližně 10 minut na mírném ohni, až je zelenina křehká a maso změkne. Pak do hrnce přidáme těstoviny, chilli koření a vše vaříme ještě dalších 3 - 5 minut.
- 6Polévku rozdělíme do servírovacích talířů nebo misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.