Polévka s tortellini a citronem
30 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 750mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůTěstoviny Tortellini
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Z citronu oloupeme škrabkou na zeleninu široké pruhy kůry a z několika širokých pruhů nakrájíme jemné proužky, které použijeme na ozdobu hotového pokrmu.
- 2Vínem, vývarem a vodou zalijeme široké pruhy citronové kůry. Polévku vaříme 10 minut na malém ohni, potom z ní citronovou kůru vyjmeme a přivedeme ji k varu.
- 3Přidáme tortellini a nasekanou petrželku. Opepříme ji a případně přisolíme. Vaříme 8 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Porce ozdobíme proužky citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.