Polévka s treskou

165 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky.
  • 2
    V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny.
  • 3
    Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.