Polévka s treskou
165 min.
Ingredience
- 300gramůTreska aljašská
- 120gramůBrambory
- 60gramůCeler řapíkatý
- 200gramůHrách loupaný
- 1stroužekČesnek
- 30gramůCibule
- 10gramůTymián čerstvý
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1V míse se studenou vodou necháme bobtnat hrách nejméně 24 hodin. Oloupeme cibuli a stroužek česneku a nasekáme je. Omyjeme snítku tymiánu a brambory. Brambory oloupeme, pokrájíme na kusy a zabalíme do vlhké utěrky.
- 2V patřičném množství vody vaříme se lžící oleje, celerem, česnekem, cibulí a tymiánem hrách, dokud nebude měkký, což potrvá asi 2 hodiny. Pak přidáme brambory, rajčata a 2 lžíce oleje a vaříme vše ještě další půl hodiny.
- 3Po této době přidáme na kusy pokrájenou tresku, polévku osolíme a ještě 30 minut povaříme. Před podáváním vyhodíme snítku tymiánu, zalijeme zbývajícím olejem a je-li třeba, přidáme ještě sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.