Polévka s úhořem a hráškem
80 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 4kusyNové koření celé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 500gramůRybí hlavy
- 200gramůÚhoř říční
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůHrášek mražený
- 2centilitrySherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Čerstvého vykuchaného úhoře bez kůže omyjeme a nakrájíme na medailonky. Maso osolíme, opepříme citronovým pepřem, krátce v pánvi na másle s olejem orestujeme dozlatova, pak maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíř.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1 litr rybího bujonu, když se začne vařit, dáme do něj úhoří medailonky, zelený mražený hrášek, snížíme teplotu a pomalu vaříme 5 minut.
- 4Polévku dochutíme solí, přimícháme 2 cl Sherry brandy, petrželovou nať, necháme přejít varem a podáváme.
- 5Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 6Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 7Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 8V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 9Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.