Polévka s vepřovým masem a kroupami
110 min.
Ingredience
- 200gramůKroupy ječné
- 4lžíceHříbky čerstvé
- 300gramůVepřová plec
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1,6litryVoda pitná
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je též do 2 dl vody.
- 2Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očistíme velkou cibuli a nakrájíme ji na kostky. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a přilijeme vodu. Přidáme kroupy, hříbky, majoránku, bobkový list, nové koření a pomalu polévku vaříme minimálně 60-80 minut. Když je maso i kroupy měkké, přimícháme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do polévky těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.