Polévka s vepřovým masem a kroupami

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy dobře promyjeme, dáme do do misky s 2 dl vody a necháme je namočené minimálně 30 minut. Sušené hříbky promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je též do 2 dl vody.
  • 2
    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očistíme velkou cibuli a nakrájíme ji na kostky. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova, ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a přilijeme vodu. Přidáme kroupy, hříbky, majoránku, bobkový list, nové koření a pomalu polévku vaříme minimálně 60-80 minut. Když je maso i kroupy měkké, přimícháme rozetřený stroužek česneku a dochutíme solí. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do polévky těsně před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.