Polévka s vůní Mexika
75 min.
Ingredience
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 70gramůPaprika zelená
- 80gramůCibule
- 100gramůRýže loupaná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKoriandr čerstvý
- 250gramůMaso mleté - mix
- 30gramůMouka kukuřičná
- 20mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1561 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
68 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobnější kousky.
- 2Papriky omyjeme, zbavíme stopek a jádřinců a pokrájíme na kratší nudličky.
- 3Vývar uvedeme k varu, přidáme krájenou zeleninu, rajčata a rýži.
- 4Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme cca 12 minut.
- 5Mezitím si smícháme maso s kukuřičkou moukou, vejcem, mlékem, nakrájeným česnekem a šalotkou.
- 6Ochutíme koriandrem, solí a pepřem a ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky.
- 7Ty přidáme do vývaru a necháme povařit cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.