Polévka se smaženým lilkem

35 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na předehřátý gril položíme rozpůlený lilek a kapie rozkrojenou stranou dolů a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná.
  • 2
    Oloupeme slupku a dužinu nakrájíme nahrubo.
  • 3
    Rozehřejeme olej, přidáme česnek a rajčata a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Přidáme lilek, kapie, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Přivedeme k varu zeleninovou směs a 4 minuty vaříme.
  • 5
    Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 6
    Zeleninu s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme.
  • 7
    Poté přelijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a 5 minut prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.