Polévka se smaženým lilkem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 1lžičkaOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 3hrnkyVývar zeleninový
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na předehřátý gril položíme rozpůlený lilek a kapie rozkrojenou stranou dolů a grilujeme, dokud dužina nezměkne a slupka nezčerná.
- 2Oloupeme slupku a dužinu nakrájíme nahrubo.
- 3Rozehřejeme olej, přidáme česnek a rajčata a za stálého míchání 2 minuty smažíme. Přidáme lilek, kapie, přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Přivedeme k varu zeleninovou směs a 4 minuty vaříme.
- 5Odstavíme a necháme vychladnout.
- 6Zeleninu s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme.
- 7Poté přelijeme do čistého hrnce, přivedeme k varu a 5 minut prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.