Polévka se zvěřinovými knedlíčky
65 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí plec
- 100gramůRohlíky bílé
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceStrouhanka
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na houby
- 150mililitrůVoda pitná
- 100gramůHouby čerstvé
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
941 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Houby nakrájíme a podusíme.
- 3V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.
- 4Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.