Polévka se zvěřinovými knedlíčky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
941 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Houby nakrájíme a podusíme.
  • 3
    V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.
  • 4
    Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.