Polévka skopová

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
816 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.
  • 2
    Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.
  • 3
    Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
  • 4
    Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.