Polévka skopová
85 min.
Ingredience
- 300gramůSkopová žebra
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1500mililitrůVoda pitná
- 100gramůHříbky čerstvé
- 400gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůMajoránka
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
816 mg
Postup přípravy
- 1Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.
- 2Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.
- 3Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
- 4Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.