Polévka tříbarevná
25 min.
Ingredience
- 60gramůŠalotka
- 250gramůCeler řapíkatý
- 3lžíceOlej olivový
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 10gramůOregano čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůŠpenátové listy mražené
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 2stroužkyČesnek
- 650gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej a lehce v něm osmahneme nasekanou šalotku, drcený česnek a kousky řapíkatého celeru.
- 2Po 5 minutách přidáme drcená rajčata i se šťávou a zalijeme vývarem. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Nasekáme a přimícháme bylinky.
- 4Slunečnicový olej rozehřejeme a na něm lehce podusíme špenát.
- 5Dochutíme solí a pepřem a po 4 minutách přendáme na předehřáté talíře.
- 6Přelijeme polévkou a ozdobíme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.