Polévka Vichyssoise
50 min.
Ingredience
- 3kusyPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaKoriandr mletý
- 1kusBobkový list
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očistíme pórky, oddělíme zelené části, bílé nakrájíme na tenká kolečka. Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme nakrájený pórek a cibuli, smažíme za občasného míchání 5 minut.
- 2Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zeleninový vývar, muškátový oříšek, citronovou šťávu, bobkový list a koriandr. Osolíme a opepříme, uvedeme vše do varu. Povaříme pod pokličkou 30 minut.
- 3Polévku necháme trochu vychladnout, vyjmeme bobkový list, rozmixujeme dohladka. Dáme do čisté pánve.
- 4Ve smetaně rozmícháme žloutek, přidáme do směsi trochu polévky, směs vlijeme zpátky do polévky a rozšleháme. Polévku jen prohřejeme, nevaříme.
- 5Polévku necháme vychladnout, dáme do lednice a podáváme studenou s čerstvě nasekanou pažitkou, nebo ohřejeme a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.