Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru
35 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůBrambory
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 100gramůPórek
- 200gramůOkurky nakládané
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůZakysaná smetana
- 1,25litryVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
- 2Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem.
- 3Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.