Polévka z brambor s hovězím masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 2litryVoda pitná
- 800gramůBrambory
- 2kusyPórek
- 2kusyCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2špetkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, dokud není téměř měkké.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše vaříme až doměkka. Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.
- 3Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.