Polévka z černého kořene

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
55 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý kořen očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Vývar ochutíme solí, pepřem, saturejkou, mletým muškátovým oříškem a zakapeme trochou octa. Vaříme asi 18 až 20 minut. Zeleninu scedíme, rozmačkáme šťouchadlem a vrátíme do ochuceného vývaru.
  • 2
    Na pánvi nasucho upražíme sojovou hladkou mouku, naředíme ji vodou a vmícháme do polévky. Polévku necháme projít varem, trochu omastíme a můžeme podávat.
  • 3
    V talířích porce polévky posypeme posekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.