Polévka z černých fazolí
175 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůFazole černé
- 100gramůVepřový bok uzený
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 0,25kusMrkev kořen
- 1lžíceVíno madeira
- 1,8litryVoda pitná
- 0,25kusPetržel kořen
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené fazole namočíme do studené vody den předem.
- 2Vejce uvaříme natvrdo. Bůček nakrájíme na drobné kostky, zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno, cibuli pokrájíme na drobné kostičky a česnek nasekáme nahrubo.
- 3V hrnci rozškvaříme bůček, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, sůl, pepř a česnek, krátce osmahneme asi 2 minuty. Potom vsypeme zcezené namočené fazole, promícháme, zalijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod částečně odkrytou pokličkou vaříme do změknutí fazolí, nejméně 2 hodiny. Potom polévku propasírujeme sítem do jiného hrnce, vmícháme citrónovou šťávu a madeiru a necháme 5 minut povařit na mírném ohni.
- 4Podáváme horké sypané vařeným vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.