Polévka z černých fazolí

175 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené fazole namočíme do studené vody den předem.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo. Bůček nakrájíme na drobné kostky, zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno, cibuli pokrájíme na drobné kostičky a česnek nasekáme nahrubo.
  • 3
    V hrnci rozškvaříme bůček, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, sůl, pepř a česnek, krátce osmahneme asi 2 minuty. Potom vsypeme zcezené namočené fazole, promícháme, zalijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pod částečně odkrytou pokličkou vaříme do změknutí fazolí, nejméně 2 hodiny. Potom polévku propasírujeme sítem do jiného hrnce, vmícháme citrónovou šťávu a madeiru a necháme 5 minut povařit na mírném ohni.
  • 4
    Podáváme horké sypané vařeným vejcem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.