Polévka z čerstvých rajčat s jablky
75 min.
Ingredience
- 700gramůRajčata
- 2kusyJablka
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na rýži
- 80gramůRýže loupaná
- 220mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
- Na zeleninu
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky.
- 2Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
- 3V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.