Polévka z čerstvých rajčat s jablky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky.
  • 2
    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
  • 3
    V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.