Polévka z červené papriky

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min.
  • 2
    Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.