Polévka z červené papriky
110 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyPaprika červená
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kilogramRajčata
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceRýže jasmínová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaBazalka
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a asi 2 min na něm orestujeme česnek, na kostičky nakrájenou papriku a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekaný celer a oloupaná rajčata. Ochutíme šafránem a restujeme další 2 min.
- 2Poté vmícháme rýži, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 min povaříme. Zalijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak a bazalku. Zakryté pak vaříme další 1 hodinu. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Polévku rozmixujeme, pyré vlijeme zpět do hrnce a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.