Polévka z červené řepy s uzeným masem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut.
  • 3
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou.
  • 4
    Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.