Polévka z červené řepy s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusČervená řepa
- 100gramůUzené maso vařené
- 1kusCibule
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyBrambory
- 1kusZelí čínské
- 1hrstPažitka
- 1hrstKopr čerstvý
- 50gramůJogurt bílý
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
16 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut.
- 3Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou.
- 4Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.