Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami
80 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 30gramůHusí sádlo
- 500gramůZelí červené - sterilizované
- 500mililitrůVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 1kilogramBažant obecný
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 15mililitrůOcet Sherry
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 50gramůZakysaná smetana
- 125gramůŠvestky
- 15gramůHořčice
- 3kusyJalovec
- 2kusyJablka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.
- 2Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.
- 3Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.
- 4Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.
- 5Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.