Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.
  • 2
    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.
  • 3
    Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.
  • 4
    Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.
  • 5
    Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.