Polévka z chlebových kůrek s klobásou
60 min.

Ingredience
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyOregano sušené
- 2špetkyMajoránka
- 30gramůCibulka jarní
- 15gramůMáslo čerstvé
- 300gramůChléb konzumní
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůKlobása uzená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
324 mg
Cukr
143 mg
Postup přípravy
- 1Chlebové kůrky nalámeme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studeným vývarem a necháme nabobtnat.
- 2Mezitím nakrájíme klobásu na tenké plátky a na másle lehce orestujeme. Nabobtnalý chléb s vývarem přivedeme k varu, ochutíme kmínem, solí, pepřem, saturejkou, oregánem a majoránkou. Vaříme 20 minut a odstavíme. Do hotové polévky vmícháme smetanu a nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí.
- 3Do talířů vložíme kolečka klobásy a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.