Polévka z chřestu a hrášku
35 min.
Ingredience
- 800gramůChřest bílý
- 70gramůBrambory
- 2kusyŠalotka
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 8gramůKerblík
- 100gramůHrachové lusky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory a šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Hrachové lusky omyjeme. Chřest zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na menší kusy. Kerblík omyjeme a nasekáme na drobné kousky,
- 2Olej rozpálíme přidáme šalotku, krátce osmažíme. Poté přidáme brambory a chřest, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut. Přisypeme lusky a necháme prohřát. Polévku osolíme a opepříme, servírujeme posypanou sekaným kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.