Polévka z cukety a celeru

50 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
864 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl.
  • 3
    Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.