Polévka z cukety a celeru
50 min.
Ingredience
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusMáta
- 1kusMeduňka
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCuketa
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusLibeček
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
864 mg
Postup přípravy
- 1Z oloupaného celeru, omytého libečku, máty, meduňky, pepře, hřebíčku, soli a vody uvaříme čirý vývar.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně, zalijeme studenou vodou a promícháme. Přilijeme vývar, přidáme očištěnou cuketu nakrájenou na kostičky a vše povaříme 10-15 minut. Nakonec přidáme uvařený celer a polévku rozmixujeme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, pepř a sůl.
- 3Před podáváním posypeme každou porci čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.