Polévka z fenyklu

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu.
  • 3
    Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.
  • 4
    Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.