Polévka z fenyklu
60 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 2stroužkyČesnek
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůMandle
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, hlízu pokrájíme na menší kousky. Zelené lístky necháme na ozdobení polévky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Olej rozpálíme, osmahneme na něm po dobu tří minut cibuli. Česnek oloupeme a přidáme k cibuli. Smažíme 1 minutu. Přisypeme fenykl a podlijeme 300 ml vývaru. Vaříme 20 minut. Přisypeme mandle. Polévku rozmixujeme, naředíme zbytkem vývaru, osolíme a uvedeme k varu.
- 3Polévku odstavíme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti.
- 4Jednotlivé porce polévky ozdobíme lístečky fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.