Polévka z hlávkového zelí
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusŽemle tuková
- 1lžícePažitka
- 1kusBrambory
- 1litrVoda pitná
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusPórek
- 0,5kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli, mrkev, pórek, celer a zelí nakrájíme na malé kousky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme vodou a vše uvaříme doměkka.
- 2Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, osolíme, opepříme a přihřejeme.
- 3Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.