Polévka z hovězích ocásků
290 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1kilogramHovězí oháňka
- 600gramůTelecí koleno
- 300gramůTelecí nožičky
- 300gramůKosti hovězí morkové
- 4litryVoda pitná
- 150gramůKarotka
- 500mililitrůVíno červené
- 30gramůPetržel - nať
- 50gramůCeler řapíkatý
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
585 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme ocásky, telecí maso, kosti, telecí nožičku, pokrájenou cibuli a karotku. Zalijeme vínem Frontignan a stejným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až se nám tekutina téměř vyvaří. Přilijeme horkou vodu, přidáme rajský protlak, česnek, celer, petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 4 hodiny.
- 2Polévku scedíme, vyndáme kosti, maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Zeleninu propasírujeme přes hrubší síto a také vrátíme do polévky.
- 3Polévku ještě jednou krátce převaříme a podáváme v polévkové míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.