Polévka z hovězího a vepřového mletého masa
70 min.

Ingredience
- 350gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 3lžíceOvesné vločky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli drobně pokrájíme, česnek jemně nasekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pažitku drobně nasekáme.
- 2V silnostěnném hrnci na dvou lžících oleje usmažíme cibuli s česnekem. Poté vmícháme mleté maso a za stálého míchání ho osmažíme. Poté přidáme ovesné vločky, sůl, vlijeme vodu, dobře promícháme, vaříme zhruba půl hodiny.
- 3V mezičase na zbylém oleji osmažíme žampiony, ke kterým v závěru přisypeme papriky i pepř. Ihned odstavíme.
- 4Do hotové polévky zašleháme žampiony i s kořením a žloutek. Polévku stále mícháme, dokud se žloutek nesrazí. Do hotové polévky vmícháme pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.