Polévka z hříbků, brambor a zeleniny

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory rozkrájíme na malé kostky, které vložíme do hrnce. Přidáme špetku soli, bobkový list, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni vaříme. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, omyté a nakrájené houby. Osmahneme do poloměkka, posypeme moukou, zamícháme, poté přidáme mletou papriku, stáhneme ze sporáku, zamícháme a vlijeme vše do vařících se brambor. Přisypeme mraženou zeleninu a povaříme do měkka.
  • 2
    Odstavíme ze sporáku, dochutíme solí, pepřem, vegetou, posypeme majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek, promícháme.
  • 3
    Hotovou polévku porcujeme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.