Polévka z jehněčího masa a kuskusu
70 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 200gramůJehněčí plec
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 4gramyKoriandr čerstvý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 90gramůKuskus
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůBaby špenát
- 40gramůSýr Feta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky. 30 ml oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso. Zezlátlé maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme k oleji a osmahneme dozlatova. Poté přimícháme koriandr a smažíme ještě minutu. Přilijeme rajčata i se šťávou a vývar. Polévku uvedeme do varu a přiklopené dusíme 20 minut.
- 3Kuskus propláchneme a vsypeme do polévky, povaříme 6 minut. Vmícháme maso a necháme prohřát 5 minut.
- 4Servírujeme zdobené špenátem a fetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.