Polévka z kachního masa
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůTuk
- 1kusPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMajoránka
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,25kusCeler bulvový
- 1500gramůKachna mražená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1326 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
126 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- 2Do hrnce na rozpálený tuk vsypeme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme kachní maso a ze všech stran ji opečeme dozlatova. Vše zalijeme vodou a vaříme doměkka.
- 3Polévku okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, rozemnutou majoránku a nasekanou petrželku. Podle chuti přilijeme víno.
- 4Podáváme jako klasickou polévku, maso jíme až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.