Polévka z kapusty a mrkve s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 100gramůUzené maso vařené
- 1kusCibule
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2kusyBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 1hrstPažitka
- 1hrstKopr čerstvý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 50gramůJogurt bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou kapustu, mrkev, brambory a uzené maso,dochutíme bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 35 minut. Pažitku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.