Polévka z kedlubny s rýží

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut.
  • 2
    Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.