Polévka z kedlubny s rýží
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyKedlubna
- 1hrstRýže
- 2litryVývar zeleninový
- 2špetkySůl
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Vložíme oloupaný prolisovaný česnek, ihned přidáme pečlivě nastrouhanou mrkev a jemně strouhanou kedlubnu. Přisypeme rýži, posypeme mletou paprikou a pod poklicí dusíme přibližně 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme ochutíme pepřem, Vegetou, přiklopíme poklici a povaříme asi 15 minut.
- 2Před dovaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.