Polévka z krevet, makrel a plodů moře

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Nůžkami rozstřihneme po stranách krunýř krevet a vyhodíme. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. Odrhneme mušle, omyjeme pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, bílé víno, olej, nasekanou petrželku a na středním plameni pod pokličkou za občasného potřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme, přecedíme jemným sítem a tekutinu z jejich vaření uschováme.
  • 2
    Papriky omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupeme zbývající stroužek česneku a pokrájíme na tenké plátečky, papriku i česnek vhodíme do pánve s 3 lžícemi oleje a 5 minut smažíme. Spaříme rajčata, nahrubo nasekáme a dáme do pánve s paprikou. Osolíme a opepříme. Posypeme polovinou zbylé petrželky a vše dusíme na mírném plameni za občasného zamíchání 5 minut.
  • 3
    Do omáčky dáme kusy rybího masa, vyloupané měkkýše a uschovanou tekutinu a krevety. Za občasného zamíchání vaříme ještě asi 5 minut. Stáhneme pánev, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme olej. Všechny ingredience promícháme a hotový pokrm podáváme v polévkových talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.