Polévka z krevet s fazolkami
40 min.
Ingredience
- 2litryVývar rybí
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůFazolky mražené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule červená
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůPórek
- 1gramPetržel - nať
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pánve s rozehřátými 30 g másla, přidáme krevety a chvilku je opečeme.
- 2V hrnci rozpálíme 30 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme na kolečka nakrájený česnek, posypeme mletou paprikou, vysypeme fazolky, přidáme kečup, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Potom vhodíme nasekanou petrželku, drobně nakrájený pórek, vše zalijeme vývarem, povaříme 15 minut. Nakonec přisypeme opečené krevety, podle chutě osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.