Polévka z krůtího masa a krup
195 min.
Ingredience
- 2200mililitrůVoda pitná
- 130gramůKroupy ječné
- 12gramůSádlo škvařené
- 20mililitrůOlej olivový
- 600gramůKrůtí prsa
- 120gramůCibule
- 1gramBobkový list
- 1gramNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramHřebíček
- 180gramůCeler bulvový
- 220gramůMrkev kořen
- 280gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4gramyPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kroupy dobře propláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme 1 l vody.
- 2Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 90 minut.
- 3Maso omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Přilijeme 1200 ml vody, přidáme sůl, koření a oloupanou cibuli. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.
- 4Celer a mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Uvařené maso i s vývarem přilijeme ke smažené zelenině a přidáme vařené kroupy. Přiklopené vaříme 10 minut. Poté přidáme pokrájený pórek. Povaříme ještě 8 minut.
- 5Před servírováním posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.