Polévka z kysaného zelí se žampiony
60 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 100gramůZelí kysané
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůBrambory
- 3lžíceJogurt bílý
- 20gramůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Společně s kysaným zelím uvaříme na kostičky nakrájené brambory, na oleji si mezitím připravíme nahrubo nakrájenou cibuli a plátky žampionů.
- 2Vše společně podusíme, přidáme uvařené brambory se zelím včetně vody.
- 3Osolíme, přidáme bobkový list, opepříme a chvíli povaříme.
- 4Do hotové polévky vmícháme jogurt a ozdobíme petželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.