Polévka z kyselého zelí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme jablko a dusíme 3 minuty tak, aby se nezbarvilo. Přidáme kysané zelí, hřebíček, bobkový list, kmín, jalovec, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme vývar a vaříme 2-3 minuty.
  • 3
    Oloupeme brambory, nastrouháme a ihned přidáme do polévky, přilijeme víno a vaříme 25 minut při nízké teplotě. Občas promícháme.
  • 4
    Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme. Vyjmeme bobkový list, salám nakrájíme na silnější plátky a přidáme do polévky. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.