Polévka z leča

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
562 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nyní přidáme prolisovaný česnek a špetku mleté papriky. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • 2
    Brambory nakrájíme na kostičky, lečo trochu pokrájíme nahrubo, vložíme do polévky, přisypeme trochu kmínu, soli a pepře. Vaříme asi 20 minut.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.